Kafé Verden 3 år og prisnominert!

Kart21. april feirer Kafé Verden sin 3-årsdag på LUS sin kafékveld. 3 år har gått siden oppstarten av dette prosjektet, der Levanger Røde Kors, Levangers Unge Sanitetsforening, Levanger Frivilligsentral og innvandrertjenesten og kulturtjenesten i Levanger kommune har samarbeidet hele tiden. I dag har LUS og Røde Kors ansvar for én kafékveld i måneden hver, mens frivilligsentralen har de to andre.

På Kafé Verden møtes et mangfold av mennesker, med ulik geografisk, kulturell og sosial bakgrunn. Det er stor takhøyde og åpenhet, og vi har fokus på inkludering. En kan kjøpe seg middag til en rimelig penge eller kose seg med kaffe og kaker. Barn er hjertelig velkomne og vi setter alltid ut aktivitetsbord for store og små som vil ha noe å henge fingrene i. Vi prøver å ha et lite underholdningsinnslag hver gang.

Dina i kassaSiden oppstarten har det vært gjennomført 150 kafeer, der LUS har hatt ansvar for en fjerdedel av dem. Blant aktivitetene vi har hatt er eventyrstund, fastelavnsrisbinding, juletrefest og ellers mange underholdningsinnslag fra ulike aktører i Levanger.

En hyggelig nyhet denne uka, var at Driftskomiteen i Levanger har nominert Kafé Verden til fylkeskommunens likestillings- og mangfoldpris. I begrunnelsen heter det blant annet at «flere asylsøkere og flyktninger har funnet sin plass på kafeen, både som gjester og frivillige, og mange som ellers ikke deltar i organisert frivillige aktivitet har fått prøvd ut og mestret nye arbeidsoppgaver. Gjennom arbeidsfellesskapet de kveldene kafeen er åpen utveksles kunnskap og erfaring som kommunen tror bidrar til større forståelse melloKafeverdenm mennesker, og som igjen skaper inkludering av mange ulike grupper i samfunnet.»

Kafé Verden har alltid bruk for flere frivillige. Har du lyst å bidra, mye eller lite, ta kontakt med oss. Vi trenger matlagere, riggere, kakebakere, kaffekokere, vaffelstekere, ryddegjeng, m.m. Still opp når det passer deg og så mye eller lite du vil. Alle monner drar her, og det skal være hyggelig å være frivillig. Eller har du lyst å bidra med underholdning eller aktivitet? Da vil vi også gjerne høre fra deg!

fbFølg gjerne Kafé Verden på Facebook for oppdateringer og nyheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *